Пн - Пт
08:00 - 19:30
Суббота
08:00 - 18:00
Воскресенье
09:00 - 17:00
Новый клиент?
Каталог товаров Каталог товаров

Универсальная штукатурная смесь ORIZONT

 

ORIZONT este un amestec de tencuială universală pe bază de ipsos recomandat pentru tencuirea manuală a tavanelor și pereților la interior. Excelent pentru tencuirea pereților din beton, cărămidă, piatră de calcar, precum și a pereților din blocuri de tip “fortan”, în încăperi cu umiditate normală.


Avantajele tencuielii ORIZONT:

 • Adeziune sporită;
 • Plasticitate înaltă;
 • Suprafața "respiră";
 • Nu necesită gletuire suplimentară
 • Se aplică și se nivelează ușor.


 • Pregătirea suprafeței suport. Lucrările trebuie efectuate la temperaturi cuprinse între +5oC +25oC. Aplicarea tencuielii începe cu pregătirea suprafeței suport prin curățarea de praf, murdărie și exfolieri. Amorsați suprafața utilizând grundul corespunzător:
  - pereții din cărămidă se amorsează cu SUPRATON EXTRA;
  - suprafețele puternic absorbante, cum ar fi pereții din blocuri de fortan și piatră de calcar se amorsează cu TUFFUHGPUHT;
  - tavanele și pereții din beton, suprafețele neabsorbante și slab absorbante de umiditate se amorsează cu BETOHGPUHT sau BETONOKONTAKT.


  Montarea profilelor de ghidaj. Pentru a obține o planeitate perfectă pe perete se montează profile de ghidaj calitative din oțel zincat. Profilele pot rămâne în tencuială fără a fi îndepărtate. Pe muchiile exterioare se vor monta colțare de protecție. Profilele și colțarele se montează cu ORIZONT cu 24 de ore înainte de realizarea tencuielii.
  Suprafața este gata de lucru.


  Prepararea materialului. Într-un vas curat se toarnă apă curată rece, în raport de 6-9 litri la un sac de 30 kg amestec de tencuială uscată. Cantitatea necesară se presară uniform în vasul cu apă și se amestecă cu ajutorul unui malaxor de turație joasă. Peste 5 minute mortarul se amestecă încă o dată până la obținerea unei paste omogene.


  Aplicarea materialului. Mortarul se aplică de jos în sus între profilele de ghidaj fixate pe perete cu mistria, șpaclul sau gletiera. Mortarul se aplică timp de 30-40 minute de la preparare.


  Nivelarea tencuielii. Folosind dreptarul H sau trapez se obține rapid o suprafață uniformă. La această etapă pot fi scoase profilele de ghidaj și se umple golurile cu mortar.


  Finisarea suprafeței. Peretele se răzuiește cu un șpaclu lamelar sau dreptarul trapez. Imperfecțiunile se repară cu pasta care se obține în urma răzuirii. La etapa următoare suprafața poate fi lustruită sau putem utiliza un glet pentru a obține o suprafață foarte netedă.
  Pentru lustruirea suprafeței, după ce tencuiala începe să se întărească utilizăm drișca cu burete pentru umezirea suprafeței. Pasta obținută se netezește cu șpaclul lamelar sau gletiera până obținem o suprafață foarte netedă care nu necesită gletuire suplimentară.
  Peste 96 ore suprafața este gata pentru tapetare, aplicarea vopselei sau alte lucrări de finisare. Suprafața lustruită se vopsește foarte ușor cu orice vopsea marca Supraten.
  După nivelarea și uscarea suprafeței, ca alternativă lustruirii, suprafața poate fi finisată cu unul dintre gleturile din gama Supraten.


  Aplicarea gletului EUROFIN SV+. Gletul polimeric Eurofin SV+ se aplică foarte ușor. Se caracterizează prin aderență sporită la orice suprafață minerală, este foarte flexibil, tehnologic, cu rezistență înaltă și este ușor de aplicat. Gletul gata preparat poate fi păstrat într-un recipient închis 48 de ore.

  Будь с
  нами!

  Узнавайте первым о
  новинках, скидках и акциях!

  Будь с
  нами!

  Наш сайт использует куки для оптимизации контента и его улучшения производительность платформы. Продолжение просмотра - это ваше согласие с тем, что наша веб-страница должна можете установить файлы cookie в вашем браузере. Для получения дополнительной информации, настроек и Отзыв о принятии, пожалуйста, посетите страницу.

  Политика конфиденциальности